Etusivu » Mittarinluku ja luentaohjeet

Mittarinluku ja luentaohjeet

mittarin-luku-ja-luontaohjeet

Asiakkaat joilla on etäluettava mittari, saavat sähkö- ja kaukolämpölaskunsa reaaliajassa. Suurin muutos on sähkölämmittäjillä, joille talven laskut voivat olla jopa viisi kertaa suuremmat verrattuna kesäaikaan. Sähkönsiirtolaskun voi saada halutessaan kerran kuukaudessa, jolloin varsinkin talviaikana lasku ei pääse kasvamaan liian suureksi.

Tuntikohtaiset kulutustietosi päivittyvät asiakastietojärjestelmäämme kerran vuorokaudessa. Oman sähkön ja kaukolämmön kulutusta pystyy seuraamaan Energiatilin kautta

Tiedote etäluennan tiedonsiirtotekniikoiden vaikutuksista kotitalouslaitteisiin

Tuntimittauksen periaatteita

Sähkön mittaus

Alla on lukuohjeita eri mittareille. E120GiME, E120LiME ja E120Lt mittareita olisi hyvä lukea samassa tasossa mittarin kanssa, sillä muuten näytössä voi näkyä vain 8888888 lukema.

E120GiME
E120LiME (Tällainen kolmivaihemittari on 70%:lla asiakkaista)
E120Lt
E350 (Tällaisia yksivaihemittareita on vain syrjemmässä asuvilla.)
E450
E650
ET10
E350
Nämä yksivaihemittarit ovat käytössä taajamissa

Sähkön katkaisu kiinteistöstä

Jos tapanasi on katkaista esim. kesäasuntosi sähkö talviajaksi, tee sähkön katkaisu sähkömittarin katkaisu-/kytkentälaitteella, eikä pääkytkimestä. Jos kuitenkin katkaiset sähkön pääkytkimestä, niin ilmoita siitä asiakaspalveluumme 0401870200.

Kaikki etämittarit luetaan kuukausittain laskutusta varten. Jos mittarilta ei saada lukemaa, asentaja joutuu tekemään tarkastuskäynnin mahdollisen vian korjaamiseksi. Kun ilmoitat asiasta heti asiakaspalveluumme, turhat vianselvityskäynnit vähenevät.

Sähkötöiden ajaksi katkaise sähköt pääkytkimestä ja irroita työkohteen sulakkeet.

Yökuormien ohjaus satunnaisviiveellä

Ohjaamme yökuormia satunnaisviiveellä. Tällä estetään verkon äkillinen kuorman muutos, joka voi aiheuttaa sulakkeiden palamista ja valojen vilkkumista. Yökuormien ohjaukset tapahtuvat 1–60 minuutin satunnaisviiveellä klo 22–23. Kuormat kytkeytyvät pois päältä aamulla klo 7.

Yökuormien porrastuksesta ei yleensä ole asiakkaalle haittaa, koska yösähköllä käytettäviksi on kytketty pääosin varaavia lämmityslaitteita, kuten lämminvesivaraajia ja lattialämmityksiä. Nämä laitteet ovat päällä vain osan yöstä siihen asti, kunnes termostaatti katkaisee virran eli ne ehtivät hoitaa tehtävänsä, vaikka ohjautuvatkin päälle portaittain.

Viive vaihtelee päivittäin, eikä se vaikuta halvemman yösähkön ja muun ajan sähkön alkamisaikaan.