Ilmastoystävällinen e-lasku

Mikä on e-lasku?

E-lasku on sähköisessä muodossa verkkopankkiin saapuva lasku. E-lasku on helppo tapa maksaa laskuja, koska e-lasku sisältää samat tiedot kuin paperinen lasku. Se on sähköinen lasku, joka eroaa paperilaskusta vain toimitustavan puolesta.

E-laskun etuja

Käyttö on ilmaista

Kun tilaat laskut e-laskuna paperilaskun sijaan, sinun ei tarvitse maksaa mahdollista paperilaskutuslisää. Lisäksi itse laskun maksaminen ei maksa, verrattuna esimerkiksi maksukuoripalveluihin.

Parannat omaa turvallisuuttasi

Asiakkaan näkökulmasta e-lasku vähentää petosten ja väärinkäytösten riskiä. Sähköisten laskujen aitous todennetaan pankkien järjestelmissä automaattisesti. E-laskutus on turvallista ja e-lasku tulee aina varmasti perille. Pankit tunnistavat e-laskun lähettäjät ja maksajat. E-laskun tiedot ovat aina oikein, joten maksusi menee aina oikealle tilille.

Säästät omaa aikaa

Laskun tietoja ei tarvitse itse näppäillä. Säännöllisesti luotettavilta toimijoilta saapuvien paperilaskujen käsittely ei tuo lisäarvoa maksamiselle. E-laskun vastaanottaminen on ajasta ja paikasta riippumatonta.

Pienennät kuluja

E-laskusta ei synny tulostus-, kuoritus-, jakelu- tai postimaksuja.

Vähennät virheitä

Käsin näppäilemällä on aina mahdollista virhenäppäilylle. E-lasku ei voi kadota matkalla tai joutua väärään osoitteeseen postin kuljetuksessa tai jakelussa.

Vältät tarpeettomat viivästymis- ja muistutusmaksut

E-lasku tulee suoraan verkkopankkiisi, jolloin asiakkaalle ei voi syntyä ylimääräisiä viivästysmaksuja esim. jos paperilasku katoaa.

Säästät luontoa

E-laskuista ei synny jätettä. Hiilijalanjälki paperiseen laskuun verrattuna on huomattavasi pienempi. Sähköiset laskut säilytetään pankin laskuarkistoon ja ovat sieltä katsottavissa verkkopankkitunnuksilla. Halutessasi voit tallentaa maksun tietokoneellesi tai tulostaa sen omaa kirjanpitoasi varten.

Mikä on OmaPosti?

OmaPostiin voit ottaa vastaan kirjeitä ja laskuja.

Kirje- ja laskuarkisto

Kirjeet  ja laskut säilyvät OmaPostissa automaattisesti.

Laskujen maksaminen

Laskujen maksaminen onnistuu suoraan OmaPostissa.

  1. Omalta pankkitililtä
  2. Maksukortilla
  3. Pivolla

OmaPostin asetuksista kohdasta “Lähettäjävalinnat” voit valita keneltä haluat postit sähköisesti. Kun sinulle saapuu lasku tai kirje, saat ilmoituksen sähköpostiisi.

Kaikkien e-laskun valinneiden asiakkaiden kesken arvotaan Garmin Fenix 7 urheilukello 31.12.2024!

Mikäli olet jo e-lasku asiakas, osallistut automaattisesti arvontaan. Voittajalle ilmoitamme henkilökohtaisesti.