Etusivu » Vesijohtojen jäätyminen

Vesijohtojen jäätyminen

Kovat pakkaset voivat aiheuttaa vesijohtojen jäätymistä. Pahimmillaan jäätyminen voi aiheuttaa mittavia vahinkoja kiinteistölle. Myös jäteveden vietto- ja paineviemärit voivat jäätyä kovilla pakkasilla. 

Mikäli kiinteistöön tuleva vesijohto on jäätynyt, ottakaa yhteys LVI-liikkeeseen, joka arvioi mitä pitää tehdä.

Ilmoita jäätyneestä vesimittarista asiakaspalveluun p. 040 1870 206 tai työajan ulkopuolella päivystysnumeroon p. 0400 935 056.

Tonttijohtoon kuuluvaa sulkuventtiiliä ei saa sulkea ilman lupaamme (Vesihuoltolaitoksen yleiset toimitusehdot 8.6).

Huomioithan, että kiinteistössä olevat vesijohtoputket ja laitteet ovat kiinteistön vastuulla(Vesihuoltolaitoksen yleiset toimitusehdot 1.12).

Varaudu etukäteen:

  1. Eristä matalassa syvyydessä olevat putket. Talvella reilu lumikerros putkilinjojen päällä on hyvä eristäjä.
  2. Juoksuta vesijohtovettä hiljalleen. Ennen sitä on hyvä kuitenkin tarkistaa viemäreiden toimintakunto, sillä myös viemärit voivat talvella jäätyä. Jäätynyt viemäri tukkeutuu ja voi aiheuttaa kosteusvahinkoja.
  3. Suojaa vesimittari jäätymiseltä. Mittari kannattaa asentaa lämpimään tilaan. Jäätyminen rikkoo mittarin kansilasin ja voi aiheuttaa vesivuodon. 
  4. Jos putket jäätyvät, kutsu siis LVI-ammattilainen sulattamaan putkesi. Ammattilaiset sulattavat putket suunnitelmallisesti, ilman lisävahinkoja.

Tiedotteet

Onlinen hitaus

Onlinessä on hitautta lukemien noutamisessa ja vikaa selvitellään toimittajan toimesta. Lukemat voivat tulla näkyviin parin minuutin odottelun jälkeen. Voitte halutessanne käyttää sähkölukemien tarkasteluun Datahubin oma-palvelua.

Lue lisää...

Vesihuoltotyö 7.2.2024

Yläkallilla Keminmaalla voi tänään ilmentyä heikentynyt vedenpaine klo 9:00 -12:00 huoltotöiden vuoksi. Pahoittelemme huollosta aiheutuvaa häiriötä. Lisätietoja Seppo Juopperi 040 1870 204

Lue lisää...

Vedenjakelussa keskeytys 31.01.2024 noin klo 09.00

Huoltotoimenpiteiden vuoksi vedenjakelussa on noin 1-2h keskeytys. Länsikoski-Ylipaakkola-Ilmola -välillä. Pahoittelemme katkoksesta aiheutuvaa häiriötä. Lisätietoja asiasta: Seppo Juopperi 040 187 0204

Lue lisää...