Etusivu » Palvelut

Palvelut

rakentajan-tietopaketti

Kaapelinnäytöt

Kaapelinäyttöaika on suositeltavaa varata muutamaa työpäivää ennen toivottua ajankohtaa. Kaapelinäytön tilaus tehty 2 työvuorokautta ennen näyttöä – maksuton. Alle 2 työvuorokautta tehty tilaus tuntiveloitushinnaston mukaan, minimiveloitus 2h. (Välitön lähtö 2h + hälytys.)

Huom! Kiinteistön sisäisten kaapeleiden näytöt ovat aina maksullisia.

Puunkaatoapu

Asiakkaan tulee sopia työstä ensisijaisesti ammattilaisen kanssa, mikäli puunkaatoa suunnitellaan tehtäväksi sähköjohtojen läheisyydessä. Talousalueelta löytyy useita puunkaatoon erikoistuneita ammattilaisia, jotka osaavat arvioida, voiko puu kaatotilanteessa vahingoittaa sähkölinjaa tai rakennelmia ja täten aiheuttaa vaaratilanteita. Monet puunkaatajat osaavat poistaa suurenkin puun kiipeämällä ja paloittelemalla puun ylhäältä alaspäin, mikäli perinteinen kaataminen ei onnistu ahtaan tilan vuoksi.

Verkkoyhtiön puunkaatoavulla tarkoitetaan opastamista ja valvomista tilanteeseen sopivilla keinoilla ja apuvälineillä. Varsinaisen kaatosahauksen tekee aina kaatoavun tilaaja tai hänen edustajansa (ammattilainen).

Avustus on asiakkaillemme veloituksetonta palvelua normaalina työaikana. Puunkaatoapu on hyvä tilata vähintään 14 päivää ennen varsinaista työn toteutusta. Puunkaatoapua voi tiedustella numerosta 040 - 1870 205

Tievalaistus

Keminmaan kunnan omistamasta tievalaistuksesta sekä valaistuksen korjaus- ja huoltotöiden tilaamisesta vastaa Keminmaan kunnan tekninen palvelu 040 831 7854 ja tieasiat@keminmaa.fi

Liikenneviraston tievalaistuksesta ja valaistuksen kunnossapidosta vastaa Lapin ELY-keskus. Tienkäyttäjän linjan 0200 2100 kautta häiriöt välitetään suoraan tietä hoitaville urakoitsijoille.

Johtokatujen raivaus

Keminmaan Energia Oy varmistaa häiriöttömän ja turvallisen sähkönjakelun raivaamalla johtoalueet säännöllisesti. Johtokatu raivataan 6-10 metriä leveäksi aukoksi.

Puustoa raivatessa huomioidaan ympäröivä luonto ja pyritään siihen, että pakolliset huoltotoimenpiteet rasittaisivat luontoa mahdollisimman vähän. Poistamme avojohdon varsinaisen johtoalueen ulkopuolelta sellaisia pienilatvaisiksi ja riukumaisiksi kehittyneitä tai muita yksittäisiä puita, jotka saattavat esimerkiksi voimakkaalla tuulella tai raskaan lumikuorman vuoksi aiheuttaa vahinkoa johdolle. Raivattu puusto jää maanomistajille.

Toivomme maanomistajien suhtautuvan myönteisesti tähän sähköturvallisuusmääräysten vaatimaan toimenpiteeseen, jonka tarkoitus on taata turvallinen ja häiriötön sähkönjakelu. Tutustu vierimetsien hoito-ohjeeseen.

Erityisen arvokkaista puista tai muista raivaukseen liittyvistä asioista pyydämme ottamaan yhteyttä Keminmaan Energia Oy työnjohto 040 187 0205.

Raivauskohteet

Tiedotamme käynnissä olevista raivauskohteista tiedote -sivullamme.

Tiedotteet

Vedenjakelun katkos Ilmola Maula 14.3

Vedenjakelussa mahdollisesti katkos 14.3.23 välillä Ilmola – Maula Katkos johtuu rikkoontuneen putken korjaustyöstä. Pahoittelemme korjauksesta…

Lue lisää...

Vedenjakelun häiriö 14.2.202

Rantatien pohjoispäässä käynnissä vesivuodon korjaus. Vuodon korjaus vaikuttaa vedenjakeluun. Pahoittelemme aiheutuvaa haittaa. Lisätietoja Seppo Juopperi…

Lue lisää...

Vesikatkoksia 13.2 Laurilan alueella

Vedenjakelussa voi olla lyhyitä katkoksia tänään 13.2.23 klo 18-20 välisenä aikana Laurilan alueella. Katkokset johtuu…

Lue lisää...

Sähkökatkoja jokivarressa viikolla 7

Jokivarressa Taivalkosken voimalaitoksen vaikutusalueella esiintyy lyhyet 10min sähkökatkot 14.2, 15.2 ja 16.2 kello 8 aamulla….

Lue lisää...

Sähkökatko Lassilassa

Lassilan alueella (Teollisuuskylä -Lassila) on häiriö sähkönjakelussa. Vika on paikallistettu ja korjaus käynnissä. Arvioitu valmistumisaika…

Lue lisää...